1998: Περιήγηση στο πρώτο γκαράζ της Google

1998: Περιήγηση στο πρώτο γκαράζ της Google

Γιορτάζοντας τα 20α γενέθλια της Google ταξιδεύουμε στο παρελθόν και κάνουμε μια εικονική βόλτα μέσω Street View στα πρώτα γραφεία της Google, που στεγάζονταν σε «γκαράζ» που διατηρείται σχεδόν όπως ήταν πριν 20 χρόνια. Τότε που στο παλιό και εγκαταλελειμμένο γκαράζ της Susan Wojcicki στην Καλιφόρνια, δύο πανεπιστημιακοί φοιτητές, ο Larry και ο Sergey, αποφάσιζαν να οργανώσουν τις πληροφορίες του κόσμου.

Η πλαϊνή μπλε πόρτα στο γκαράζ της Google, στη Santa Margerita, στο Palo Alto

Η πλαϊνή μπλε πόρτα στο γκαράζ της Google, στη Santa Margerita, στο Palo Alto

Μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα του γκαράζ, παρατηρούμε το γνώριμο Search box σε μια παλιά οθόνη CRT. Ο Larry και ο Sergey ήταν ενθουσιασμένοι που στην τιμή του ενοικίου του χώρου συμπεριλαμβανόταν και η χρήση του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου!

Καθώς η ομάδα μεγάλωνε , φτάνοντας τα έξι άτομα, οι χώροι εργασίας επεκτάθηκαν σε τρία μικρά υπνοδωμάτια, στο ισόγειο. Όσο περιηγούμαστε στο Street View, ανακαλύπτουμε μία πτυσσόμενη μικρή σφαίρα με το ουράνιο τόξο, μία πίστα surf για βατράχια, ένα δεινόσαυρο, ένα τραπέζι πινγκ-πονγκ και το keyboard για τα μουσικά διαλείμματα.

Το Παγκόσμιο Αρχηγείο της Google

Το Παγκόσμιο Αρχηγείο της Google

Προχωρώντας στον διάδρομο, ακολουθώντας τα μπερδεμένα καλώδια, συναντάμε ένα υπνοδωμάτιο (το λεγόμενο “κεντρικό γραφείο“) με έναν λευκό πίνακα στον οποίο γράφει με μαύρα γράμματα “Παγκόσμιο Αρχηγείο της Google“.

Για μια βαθύτερη ματιά στην ιστορία της Google, οδηγούμαστε στην κρυφή πόρτα που οδηγεί στη χώρα των θαυμάτων.

Πηγή: www.digitallife.gr