Επί πληρωμή updates για τα Windows 7 μέχρι το 2023

Επί πληρωμή updates για τα Windows 7 μέχρι το 2023

Τον Ιανουάριο του 2015 η Microsoft σταμάτησε το “Mainstream Support” των Windows 7. Διέκοψε, δηλαδή, την υποστήριξη με ενημερώσεις ασφαλείας και μη, καθώς και την τηλεφωνική εξυπηρέτηση για το προϊόν αυτό.  Ωστόσο, για να δοθεί στους πελάτες αρκετός χρόνος για την αναβάθμιση στα Windows 10, η εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει την επίσημη υποστήριξη των Windows 7 έως τις 14 Ιανουαρίου του 2020 με κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας και μόνο.

Η μετάβαση σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα δεν είναι πάντα τόσο εύκολη για τις επιχειρήσεις, καθώς η προσαρμογή των νέων εφαρμογών στις υπάρχουσες ανάγκες φαντάζει χρονοβόρα και δαπανηρή προσπάθεια. Συνεπώς, προτιμάται συχνά η χρήση ενός παλαιότερου λειτουργικού συστήματος ακόμα κι αν χρειαστεί να καταβληθεί χρηματικό αντίτιμο για για εκτεταμένη υποστήριξη.

Για αυτή την κατηγορία πελατών, λοιπόν, η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προσφέρει πληρωμένες ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 7 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Η υπηρεσία αυτή θα πωλείται ανά συσκευή, η τιμή θα αυξάνεται κάθε χρόνο και θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες των Windows 7 Professional και Windows 7 Enterprise με volume licensing. Μια έκπτωση θα προσφερθεί σε όσους διαθέτουν προγράμματα εγγύησης λογισμικού Windows, συνδρομές Windows 10 Education ή Windows 10 Enterprise.

www.techspot.com